Targoncás ügyességi versenyt rendezett az öt szombathelyi nagyvállalat, valamennyien a szombathelyi gépészmérnökképzés partnercégei: a BPW-H, a Delphi, az EPCOS, az iQor és a LuK Savaria hétvégén, hagyományteremtő szándékkal.

A helyi nagyvállalatok évek óta megrendezik a nagyvállalati focitornát, de szakmai versenyben eddig nem mérték össze erejüket. 
Idén először – a BPW-Hungária Kft. kezdeményezésére – versenyt rendeztek a targoncás szakma legjobbjai részvételével. 
A BPW-Hungária Kft. saját anyagmozgató dolgozói részére – a Családi Nap keretében - már kétszer is rendezett ügyességi versenyt. A szervezők nagyon ötletes, látványos pályát állítottak össze, így a rendezvény óriási sikert aratott a versenyzők és a szurkolók körében is. Ez adta az ötletet, hogy érdemes lenne kibővíteni a versenyzők körét, és a többi szombathelyi nagyvállalat targoncás dolgozóit is meghívni egy közös megmérettetésre.
A szeptember 17-én megrendezett első verseny házigazdája a BPW-Hungária Kft., később pedig mindig másik vállalat lesz.
„A szakma legjobbjai számára motiváció és elismerés, hogy bajnokok lehetnek, a többiek számára pedig nagy húzóerő, hogy ők is fejlesszék tudásukat és profik legyenek. Technológiánkból, az anyagok jellegéből adódóan nagyon sok anyagmozgatási feladatunk van, mintegy 250 fő dolgozik emelőgépekkel, targoncákkal. Fontos, hogy a targoncások a lehető legmagasabb szakmai színvonalon végezzék munkájukat. Ennek érdekében a vállalatunk saját gyakorlópályát is működtet, ahol nemcsak az új, hanem a tapasztalt kollégák is gyakorolhatnak” – fogalmazott Vass Tamás, a BPW-Hungária Központi Logisztikai vezetője.
A targoncások három kategóriában versenyeztek: homlokvillás és gyalogkíséretű targonca, vontató.
Az egyéni győztesek:
Gyalogkíséretű targonca 
1 Pesti Krisztián DELPHI
2 Major Zsolt EPCOS
3 Janzsó Anita EPCOS
Homlokvillás targonca
1 Hujber Imre BPW
2 Papp József BPW
3 Komáromi Zoltán EPCOS
Vontató
1 Pataki László BPW
2 Cenkov János BPW
3 Svertsits Márton DELPHI
Vállalati csapatok is versenyeztek, a Forma 1 szabályai szerint kategóriánként a 10 legjobb versenyző pontjai adódtak össze, és a legtöbb pontot gyűjtő csapat - 2016-ban a BPW-Hungária Kft. - vihette haza a vándorkupát.Ide írhatod a hírt ...