Az egynapos Techtogether csapatversenyen 18 csapat vett részt és mérte össze a tudását Budapesten. A szombathelyi gépészmérnöki képzést három csapat, 9 duális hallgató képviselte a versenyen. Az Arrabona Racing Team hozta el az első díjat, a második díjat a BME Motorsport csapata kapta, míg a harmadik helyen két csapat, a Szombathelyi Gépész #1 és a Pannon Rája Solar Boat Team végzett.

Az egynapos Techtogether csapatversenyen 18 csapat vett részt és mérte össze a tudását Budapesten. A szombathelyi gépészmérnöki képzést három csapat, 9 duális hallgató képviselte a versenyen.

Az Arrabona Racing Team hozta el az első díjat, a második díjat a BME Motorsport csapata kapta, míg a harmadik helyen két csapat, a Szombathelyi Gépész #1 és a Pannon Rája Solar Boat Team végzett.

Minden csapat műszaki kvízzel kezdte a küzdelmet. A kérdéseket a támogató Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) és a versenyt támogató vállalatok állították össze.

A csapatoknak többek között ipar 4.0 fejlesztéseket kellett összehasonlítaniuk várható haszon, hatékonyság-növelés, technológiai beruházási igény szempontjából. A hallgatók 188 németországi ipar 4.0 projektből választottak ki projekteket az elemzéshez. Egy másik feladat annak bemutatása volt, hogy az IoT-eszközök hogyan hatottak és hatnak a magyar munkaerőpiacra. A versenyző csapatok felkeresték a Hungexpón kiállító támogató vállalatok standjait, ahol ott gyakorlati feladatokat kaptak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gratulánuk a sikerhez!