Hírek

5 + 1 érv a miért érdemes duális gépészmérnöki képzésre menned!

A mérnöki területen kiemelten fontos, hogy az egyetemi képzés gyakorlatorientált legyen, bemutatjuk miért!

Részletek

Az első szombathelyi műszaki Tudományos Diákköri Konferencia!

Nagy sikerrel zajlott le november 30-án az első szombathelyi műszaki Tudományos Diákköri Konferencia a Savaria Műszaki Intézetben.

Részletek

Szombathelyen tanulnak a legjobb fiatalok a vidéki gépészmérnöki képzések közül!

A HVG idén is elkésztette a magyarországi egyetemek értékelését. A gépészmérnöki alapszakra felvett hallgatók kiválósága alapján összeállított rangsorban a szombathelyi gépészmérnöki képzés országosan - a BME és Óbudai Egyetem után - a harmadik helyen végzett.

Részletek

"Szombathely visszavár" ösztöndíjat kaptak hallgatóink!

Szajkó Péter elsőéves és Horváth Dóra harmadéves gépészmérnök hallgatónk elnyerte a „Szombathely visszavár” tanulmányi ösztöndíjat, amelyet a felsőoktatásban hiányszakmákban tanuló, tehetséges szombathelyi fiatalokat kaphatnak meg. Az idei ösztöndíjakat Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Koczka Tibor, alpolgármester és Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke adta át.

Részletek

Együttműködési megállapodást írt alá az ELTE és a xian-i XUST egyetem rektora

Kelet-közép-európai országokba látogatott Kínából Shaanxi tartomány oktatási minisztere és a tartomány egyetemeinek delegációi október 17 és 22 között. Céljuk Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban kutatók toborzása és együttműködési megállapodások kötése volt.

Részletek

Bolyai+ Ösztöndíjat nyert dr. Kollár László, a Savaria Műszaki Intézet egyetemi docense

Az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében meghirdetett Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíjat nyert dr. Kollár László, az ELTE IK Savaria Műszaki Intézet egyetemi docense.

Részletek

Közös siker az 5. Techtogether versenyen

Szombathelyi gépészek második alkalommal vettek részt az őszi versenyen, ahol tavaly a legjobb újonc különdíját, idén pedig a 3. helyezést és 4 értékes különdíjat értek el a gépészmérnök hallgatók.

Részletek

Prof. Dr. Horváth Béla egyetemi tanár az ELTE Emlékérme Kitüntetésben részesült

Nevezett a magas kitüntetést eddigi eredményes szakmai munkásságáért, ezen belül elsősorban a szombathelyi duális gépészmérnök-képzés szervezésében és elindításában kifejtett tevékenységéért érdemelte ki.

Részletek

Diáktanácsadó gépészmérnök hallgatóknak!

A sikeres egyetemi tanulmányi eredménynek nagyon sok tényezője van. Az előadás és gyakorlatok látogatása, mellett sokszor egy jó időbeosztással, hatékonyabb tanulás-módszertannal könnyebben lehet jó eredményeket elérni.

Részletek

Mérföldkő a szombathelyi gépészmérnök képzésben!

Idén szeptembertől 21 fő külföldi hallgató fogja megkezdeni a tanulmányait angol nyelvű BSc gépészmérnök képzésben.

Részletek

Átadásra került ELTE IK Kiváló hallgatója nívódíj

4. szombathelyi duális gépészmérnöki képzés szerződés aláírási ünnepségen Dr. Horváth Zoltán az ELTE Informatikai Kar dékánja adta át két gépészmérnök hallgatónknak a ELTE IK Kiváló hallgatója nívódíjakat.

Részletek

4. Duális gépészmérnöki képzés ünnepélyes szerződésaláírás

Immáron 4. alkalommal került megrendezésre ELTE IK szombathelyi duális gépészmérnöki képzés vállalati partnerei és hallgatói közötti ünnepélyes szerződésaláírás.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...