Hírek

A jég káros hatásai

Az energia szállító és átalakító berendezések dinamikai problémáival foglalkozik kutatásai során dr. Kollár László, az ELTE IK Savaria Műszaki Intézetének oktatója.

Részletek

A legjobb egyetemek között az ELTE – Jól választasz, ha Szombathelyen tanulsz gépészmérnöknek

A hetente jelentkező - a leendő gépészmérnököknek szóló - bejegyzésünkben ezúttal néhány érdekes ELTE-s információt közlünk. Egyebek mellett azt, hogy a 2018-as Best Global Universities rangsorban az Eötvös Loránd Tudományegyetem - az európai iskolák közül - a 219. helyről a 201. - re lépett, de a világrangsorban is javított az ELTE, csaknem 40 helyet.

Részletek

Menetel előre a szombathelyi duális gépészmérnökképzés: tovább bővült az ipari partnerek száma!

Sikeresen menetel előre a szombathelyi duális gépészmérnökképzés, amely immár a három évfolyamot visz az ELTE Savaria Egyetemi Központban. A képzést elindító hat nagy partnervállalathoz az elmúlt két évben további cégek kapcsolódtak, idén ősszel pedig újabb négy Kft. kötött együttműködést az egyetemmel arra, hogy itt szeretne kitaníttatni magának két-két gépészmérnök hallgatót. Újonnan csatlakozott a szentgotthárdi Ames, a sopronkövesdi autoliv, a vaskeresztesi MAM és a marcali Ziehl-Abegg.

Részletek

Jó választás - ELTE Gépészmérnöki képzés Szombathely

Korábban már írtunk róla, hogy a szombathelyigépész csapat a zsűri különdíját kapta az Automotive Hungary kiállítás keretei között megvalósult TechTogether versenyen. A gépészmérnöki szakma iránt érdeklődők számára további fontos információ, hogy a megnyitón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy mekkora lehetőségek rejlenek a magyar autóiparban, és azt is kiemelte, hogy miként szeretné támogatni a kormány az ágazat fejlődését a következő években.

Részletek

A műszaki képzések biztos karrierutakat kínálnak

Ma tartotta középiskolákat látogató roadshownyitó rendezvényét az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ az SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában, ahol Kovács Péter igazgató köszöntötte vendéglátóként a résztvevőket.

Részletek

Roadshownyitó a Gépipariban

Roadshownyitó a Gépipariban Az ELTE Savaria Egyetemi Központ beiskolázási kampányának roadshow-nyitóját november 6-án, hétfőn 11.30-tól rendezk az SzMSzC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma tornatermében.

Részletek

Világpremier, Automotive Hungary részvétel és járműipari verseny - sok minden történt a szombathelyi

A múlt héten tartották az Automotive Hungary nemzetközi járműipari szakkiállítást, ahol a szombathelyi gépészmérnöki képzés több partnervállalata is részt vett. Erről korábban már írtunk. Arról viszont nem, hogy az ELTE gépészmérnöki képzésének hallgatói a TECHTOGETHER - AUTOMOTIVE versenyen a Hungexpo különdíját nyerte el.

Részletek

Expo catching – exkluzív környezetben

Az Autmotive Hungary képeinken is látható reprezentatív céges közegében zajlott a TechTogether verseny a napokban, amely idén 360 egyetemi hallgatót mozgatott meg.

Részletek

A TechTogether "legifjabb újoncai" a szombathelyi gépészek voltak

Négy éve fut a TechTogether verseny az Automotive Hungary nagy nemzetközi járműipari kiállításhoz kapcsolódóan, három éve folyik Szombathelyen gépészmérnökképzés, és már csapatot tudtunk kiállítani a mostani másodévesekből, akik dr. Bak Árpád kíséretében vettek részt az elmúlt három napban zajlott versenyen.

Részletek

Az ELTE gépészmérnök képzés partnervállalatai közül egy újabb cég fog óriási fejlesztésbe.

Az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. tovább bővít Szombathelyen. Egy újabb, 3 ezer 500 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építenek a közeljövőben. Itt szeretnék ugyanis elhelyezni a célgépgyártást, a szerszámüzemet és a köríves rugógyártás egy részét is. Minderről Szigeti Tibor, a cég ügyvezető igazgatója számolt be a távirati irodának.

Részletek

Nagyító alá kerültek az okostelefonok!

Miért és mennyivel élesebb ma egy kép, mint öt évvel ezelőtt? Mennyit fejlődött a technológia? Hallgatók jöttek ezzel a kérdéssel dr. Sidor Jurij egyetemi oktatóhoz, aki az anyag tulajdonságaival foglalkozik, hoztak régi és új okostelefonokat, hogy együtt nézzék meg egy 200-as nagyítású optikai mikroszkóppal.

Részletek

Szombathelyi Gépész a Techtogether versenyen!!!

Idén először történik meg, hogy nemcsak kiállítóként veszünk részt az Automotive Hungary nemzetközi autókiállításon (október 18-19-20-án Budapesten) a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ szokásosan középen elhelyezkedő, impozáns standján a partnercégeinkkel együtt, hanem csapatot is nevezünk a kiállításhoz kapcsolódó Techtogether járműipari versenyre! A 3. éve fennálló szombathelyi gépészmérnökképzésen vannak olyan tehetséges és szorgalmas hallgatók, akikkel érdemes nevezni a sok profi, régóta versenyző csapatok között. A Szombathelyi Gépészt két fiatal oktató kíséri: dr. Bak Árpád és Schimmer János, akik előzetesen is sok munkát fektetnek a hallgatók elméleti és gyakorlati felkészítésébe.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...