Hírek

Külföldi tudományos konferencián volt szekció elnök Dr. Sidor György egyetemi docens

Nagy megtiszteltetés egy konferencia előadói és szekció elnöki meghívást elnyerni, hisz a feladat a kutatói munka magas színvonalának az elismerését is jelenti.

Részletek

Közös kutatási program a Brüsszeli Egyetem és Intézetünk között!

Dr. Fekete Gusztáv és Prof. Dr. Bernardo Innocenti térdízülettel foglalkozó munkájának legújabb állomása az volt, hogy a ELTE Savaria Műszaki Intézet oktatója Brüsszelbe utazott, ahol az ULB mesterhallgatóinak tartott szemináriumot valamint a tervezett kutatási irányokat beszélték meg Innocenti Professzor úrral.

Részletek

Sikeresen vizsgáztak a Szombathelyi gépészek!

Hallgatóink a Techtogether Automotive Hungary 2018-as mérnökhallgatói csapatversenyén III. helyezést értek el. és különdíjként a Tequa International Kft. egy projektmenedzsment tréninggel támogatta a szombathelyi gépészmérnök hallgatókat. További különdíjként a Varinex Kft. meghívására gyárlatogatáson vettek részt hallgatóink.

Részletek

A világ vezető szakembereinek mutatták be a legújabb eredményeiket kollégáink!

A Savaria Műszaki Intézet két kutatója, Dr. Kollár László egyetemi docens, és Dr. Meng Yiqing tudományos munkatárs, egy nemzetközi konferencián vett részt Reykjavíkban, Izlandon, 2019. június 23-28-ig.

Részletek

Oktatóink tanulmányúton a Zágrábi Egyetemen!

Részletek

Ismét országosan a második legmagasabb ponthatár a szombathelyi gépészmérnöki képzésen!

Korábbi évekhez hasonlóan, magas felvételi pontokkal, a legjobb szombathelyi diákok jutottak be az ELTE Informatikai Kar Savaria Műszaki Intézet gyakorlatorientált képzéseibe.

Részletek

26th Assembly of Advanced Materials Congress: meghívott előadást tartott Dr. Sidor Jurij kollégánk

Deformation and Recrystallization in Textured Materials: Mean and Full-Field modelling címmel tartott meghívott előadást Stockholmban intézetünk oktatója Dr. Sidor Jurij

Részletek

Sikeres záróvizsgák!

A mai napon 10 fő hallgató tett sikeres záróvizsgát a Savaria Műszaki Intézet bizottsága előtt. 4 fő gépészmérnök, 6 műszaki menedzser szakon védte meg szakdolgozatát és számolt be ismereteiről.

Részletek

Nyári program: interaktív laborbemutatókkal vár a szombathelyi a műszaki felsőoktatás laborjai

A szombathelyi gépészmérnökképzés modern, a 21. századi laboratóriumi háttérrel valósítja meg a korszerű elméletei és gyakorlati oktatást. Mindez most a nyári időszakban látogatható az érdeklődök számára.

Részletek

Először védtek szakdolgozatokat a Savaria Műszaki Intézet angol nyelvű gépészmérnök BSc képzésben

Sikeresen védte meg szakdolgozatát négy külföldi hallgató az ELTE IK Savaria Műszaki Intézete által gondozott angol nyelvű gépészmérnök BSc képzésében. A négy hallgató két brazil egyetemen kezdte gépészmérnöki tanulmányait, de egy évet Szombathelyen tanultak a Stipendium Hungaricum ösztöndíj támogatásával.

Részletek

Befejeződött a második robot építő és programozó modellépítő szakkör az Intézetünkben

Az EFOP-3.4.4-16 MTMI területet érintő „Belépés a tudás közösségébe” projekt keretében 2019.február 06-án indult el az általános iskolásoknak szóló „Robot építő és programozó” szakkör.

Részletek

Digitalizáció az iparban – Innovációs szakmai napon Győrben

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...