Hírek

Sikeres záróvizsgák!

A mai napon 10 fő hallgató tett sikeres záróvizsgát a Savaria Műszaki Intézet bizottsága előtt. 4 fő gépészmérnök, 6 műszaki menedzser szakon védte meg szakdolgozatát és számolt be ismereteiről.

Részletek

Nyári program: interaktív laborbemutatókkal vár a szombathelyi a műszaki felsőoktatás laborjai

A szombathelyi gépészmérnökképzés modern, a 21. századi laboratóriumi háttérrel valósítja meg a korszerű elméletei és gyakorlati oktatást. Mindez most a nyári időszakban látogatható az érdeklődök számára.

Részletek

Először védtek szakdolgozatokat a Savaria Műszaki Intézet angol nyelvű gépészmérnök BSc képzésben

Sikeresen védte meg szakdolgozatát négy külföldi hallgató az ELTE IK Savaria Műszaki Intézete által gondozott angol nyelvű gépészmérnök BSc képzésében. A négy hallgató két brazil egyetemen kezdte gépészmérnöki tanulmányait, de egy évet Szombathelyen tanultak a Stipendium Hungaricum ösztöndíj támogatásával.

Részletek

Befejeződött a második robot építő és programozó modellépítő szakkör az Intézetünkben

Az EFOP-3.4.4-16 MTMI területet érintő „Belépés a tudás közösségébe” projekt keretében 2019.február 06-án indult el az általános iskolásoknak szóló „Robot építő és programozó” szakkör.

Részletek

Digitalizáció az iparban – Innovációs szakmai napon Győrben

Részletek

Új Nemzeti Kiválóság Program záró konferencia a Savaria Műszaki Intézet kutatójának részvételével

Intézetünk oktatója, dr. Kollár László egyetemi docens mutatta be az Új Nemzeti Kiválóság Program záró konferenciáján sikeres kutatásait.

Részletek

Tovább bővült az ELTE Savaria Műszaki Intézet kutató állománya

Mostani interjúnkban a Bilbaoban született, spanyol Luis Rubio Rodriguez kutatót mutatjuk be, aki februárban kezdte meg kutatásait szélerőművek dinamikai problémáin az EFOP-3.6.1 projekt keretében Intézetünkben.

Részletek

3. 4. 5. hely + különdíj a Techtogether GTE-Mach-Tech egyetemi mérnök hallgatói csapatversenyen!

Az egynapos Techtogether csapatversenyen 18 csapat vett részt és mérte össze a tudását Budapesten. A szombathelyi gépészmérnöki képzést három csapat, 9 duális hallgató képviselte a versenyen. Az Arrabona Racing Team hozta el az első díjat, a második díjat a BME Motorsport csapata kapta, míg a harmadik helyen két csapat, a Szombathelyi Gépész #1 és a Pannon Rája Solar Boat Team végzett.

Részletek

Külföldi gépészmérnök hallgatóink tudományos sikere Temesvárott!

A XX. Erdélyi Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia került megrendezésre Temesvárott, amelyre a résztvevők a Kárpát medence minden tájáról érkeztek. Szombathelyről kezdve, Budapesten, Temesváron és Kolozsváron keresztül egészen a messzi Csíkszeredáról is érkeztek hallgatók, hogy tudományos dolgazataikat bemutassák a zsűritagoknak.

Részletek

Szombathelyi gépészek sikere a Gépészeti szakterületek nemzetközi hallgatói konferenciáján Győrben!

Idén 13. alkalommal került megrendezésre a Gépészeti szakterületek nemzetközi hallgatói konferenciája Győrben, a Széchenyi István Egyetem szervezésében április 7-től 10-ig, melyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi gépészmérnök hallgatói 12 fővel képviseltették magukat, további 13 magyarországi, illetve határon túli egyetem diákjaival együtt.

Részletek

Pályázati felhívás BPW NAPSZEKÉR szakdolgozat díjra!

A BPW-Hungária Kft. immár második alkalommal „BPW Napszekér díj” néven pályázatot ír ki legalább 6t tengelyterhelésű trailer témakörben szakdolgozatot/diplomamunkát készítő hallgatók részére.

Részletek

Gyárlátogatáson jártunk a duális partnerünknél az Aptiv Services Hungary Kft.-nél

Március 22-én közel fél napos program során bepillantást nyerhettünk az Aptiv korszerű aktív biztonságtechnikai berendezéseinek a rejtelmeibe, valamint megtekinthettük ezek automatizált gyártási mozzanatait.

Részletek
Adatok betöltése, kérem várjon...