A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. Látogatóközpontja 2010 óta várja a távhőszolgáltatás iránt érdeklődőket. A tárlat célja, hogy a cég története mellett szolgáltatását is bemutassa a távfűtés során elengedhetetlenül szükséges berendezésekkel, gépekkel és szerelvényekkel.

A kiállításon a látogatók megismerhetik a fűtés rövid történetét, a szombathelyi távhőszolgáltatás kialakulásának főbb állomásait. A látogatók szemügyre vehetnek olyan, korábban használatban levő eszközöket és szerelvényeket, mint a gázfogadó, a gázégő vagy a szivattyúk; megismerkedhetnek ezek funkciójával és feladatával a hőszolgáltatásban. Ezen kívül egy élethű rekonstrukció segítségével végigkövethetik, hogyan jut el lakásaikba a felmelegített víz.

A cég emellett üzemlátogatásra is lehetőséget biztosít. Mikes utcai faaprítékos biofűtőművében és Vízöntő utcai kazánházában szakmai vezetést biztosít a látogatócsoportok számára.

A látogatás minden esetben előzetes bejelentkezéshez kötött, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. a latogatokozpont@szomtav.hu e-mail címen várja a jelentkezéseket. További információ a www.szomtav.hu weboldalon.

Ide írhatod a blogbejegyzésed ...