Kínában, a Ningbo Egyetemen járt dr. Fekete Gusztáv gépészmérnök oktató, a Savaria Műszaki Intézet Gépészeti Intézeti Tanszékének vezetője, hogy előkészítse kínai doktorandusz hallgatók érkezését.

 

Doktoranduszok biomechanikai kutatásokat folytatnak majd a Savaria Műszaki Intézetben, és itt Magyarországon doktorálnak dr. Fekete Gusztáv vezetése alatt.

 

  • Közösen megy a kutatás, itt Magyarországon számítógépes szimulációk (a mérnökibb rész), míg Kínában a kísérletek fognak történni. Itt is lesznek kísérletek, előreláthatólag a Markusovszky Egyetemi Kórházban alakítanak ki hozzá egy biomechanikai laboratóriumot.

 

A videó Loctek Visual Technology Corporation-nel együtt készült, akik az ottani Intézetet (Human Movement Research Laboratory, Ningbo University) bízták meg, hogy monitor- és egyéb kijelzőkhöz készülő állványaikhoz biomechanikai kísérleteket hajtsanak végre, állapítsák meg a megfelelő magasságot, szöget, ami által kevésbé terheli az ember testét a hosszan tartó ülőmunka a gép előtt. Az ottani labor vezetője Prof. Yaodong Gu.