A vállalat fennállásának 25. évfordulóját ünnepli ma, a rendezvényen a szombathelyi duális gépészmérnökképzés is képviselteti magát meghívottként. A jubileumi rendezvényen Brumbauer József ügyvezető igazgató ismerteti a cég történetét, Christian Peter Kotz elnök mond ünnepi beszédet. 

A BPW-Hungária Kft. a németországi BPW Bergische Achsen KG szombathelyi leányvállalata. A vállalat központja a németországi Wiehlben, Kölntől 50 kilométerre található. A BPW-csoport haszon- és agrárjárművekbe gyárt futómű-alkatrészeket, futóműveket és futómű-rendszereket. A vállalatcsoportnak 17 gyártóbázisa van, 50 országban működtet kereskedelmi és szolgáltató képviseletet, és 3200 szervizben biztosítja a BPW futóművek BPW standardek szerinti karbantartását és javítását.

A BPW-Hungária Kft. a vállalatcsoport második legnagyobb gyártóbázisa, gépjármű-utánfutó futóművek és futómű-rendszerek – aggregátok és azok komponenseinek – gyártásával foglalkozik. Az agrárgépipari termékek tervezése, fejlesztése és értékesítése a cégcsoporton belül kizárólag a helyi mérnökcsapat feladata, és a vállalat e termékek önálló külkereskedelmi jogát is megkapta az anyavállalattól.

A vállalat jól képzett mérnökökkel és modern tervező eszközökkel, valamint önálló kísérleti részleggel éri el sikereit.

A képen partnercégünk, a BPW - Hungária Kft. - madártávlatból

Fotó: Czika László